Sama lah kita…

Lynn ni impian setinggi gunung! Nak kurus. Nak capai berat badan ideal masa zaman anak dara kononnya. Tapi tahun demi tahun, tak jugak menjadik kenyataan.

Mana tak nya, balik kerja dah pukul berapa? Nak siapkan makanan untuk famili lagi; lepas tu anak-anak tarik tangan nak mintak tolong dengan homework dan projek tampal-menampal dia. Kalau time tu bibik tak lari, syukur ada yang mengemas rumah. Tup tap tup tap, dah nak kena masuk tidur. Begitulah diari seorang wanita berkerjaya.

Realitinya, masa memang cemburukan kita yang nak kan segalanya. Women want everything. Betul tak? Ada yang mengatakan memang tak boleh dapat segala-galanya; tapi pada Lynn, I have discovered a way that you can get everything that you want!!! Especially your dream body! Of course kita boleh kecapi bentuk badan yang ideal tapi secret nya kenalah be smart. Jadilah wanita yang pandai memilih dan bijak mengatur masa.

Nak pergi jogging pepagi buta memang anak tak pergi sekolah lah jawabnya. Kalau keluar exercise malam, takut pulak kes-kes ragut ni. So in the end, hanya mampu buat aktiviti kuak lentang atas katil je lah.

Nak diet? hmmmm… kalau dah cik abang request kari kepala ikan, asam pedas, sambal tumis untuk menu makan malam bersama keluarga; tak kan kita nak tengok je. Meleleh air liur, lepas tu tension tak tentu pasal.

So kita nak kurus kan? Tapi tak ada masa nak exercise. Tak ada masa nak diet. Tak ada masa ….tak ada masa… tak ada masa…

TAPI kita ada masa nak pakai baju kan?

Hehehe… kenalah pakai baju. Peliklah pulak kalau tak berbaju kan? Especially baju dalam. So since kena pakai baju dalam, why not pakai baju dalam yang boleh membantu misi kita untuk kurus? Best kan? Alang-alang dah kena pakai baju dalam bila nak keluar; might as well lah pakai something yang bagi kita nampak kurus serta merta! Perggghhhh… syok tu, sarung je terus slim instantly! Sarung je, orang yang depan carmin tu nampak bertambah sexi. Sarung je, cik abang pandang dua kali! Sarung je, jiran sebelah tegur “Kurusnya kau Cik Limah oooiii!” . Sarung je, lady bos jeling tanda jealous la tu!.

Kan best tu, just sarung je!

Dan segala impian nak kurus kita akan tercapai.

Mudah je. Cuba try test sarung je. Tak rugi try.

Sarung je… dah kurus!

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Sarung je… dah kurus!

Blum try belum tahu….

 

 

Love,

Lynn.